Bestuur

Annelies Dobbelaere

Voorzitter

Maud Verheyleweghen

Penningmeester

Martine Lenaers

Secretaris

Jean-Marc Vandeuren

Vice-Secretaris

Annelies behaalde een Master in Moderne Geschiedenis aan de KU Leuven en startte haar carrière in intellectueel eigendomsrecht in 2006. Omwille van haar ervaring in zowel de industrie als de kantoorwereld, kan zij een beroep doen op een grondige kennis van patent-, merk- en design- procedures. In 2017 behaalde zij het diploma van Certified Formalities Officer bij het Nederlands Platform Formalities Officers. Op het IP-departement van Mithra Pharmaceuticals, behandelt zij vandaag in nauwe samenwerking met de IP Manager de internationale patent- en merkenportefeuille. 

Maud begon haar professionele carrière in 1998 als juridisch medewerker bij een IP bedrijf, waar ze de dossiers van octrooien en aanvullende beschermingscertificaten (SPC) behandelde. In 2004 vervoegde ze de technologie-overdrachtsafdeling van de Katholieke Universiteit Leuven (UCL), waar ze verantwoordelijk was voor het beheer van de octrooiportfolio van de universiteit. Maud kwam in 2008 als juridisch medewerker bij het IP kantoor Abyoo, gelegen in het Franstalige landsgedeelte. Door haar uitgebreide kennis van intellectuele eigendom, alsook haar ervaring met klanten en internationale contacten met buitenlandse agenten, werd Maud in 2016 Office en External Relations Manager van het kantoor.

Martine werkte 26 jaar bij de multinational PPG coatings, op verschillende afdelingen zoals verkoop, facturatie, klantenboekhouding en ten slotte algemene boekhouding. Na de sluiting van de algemene boekhoudafdeling van PPG stapte ze bijna 10 jaar geleden over naar de IP-wereld. Ze begon haar carrière als formalities officer bij LC patents, dat in juli 2020 werd overgenomen door Arnold & Siedsma.Bij Arnold & Siedsma zijn ze volledig gespecialiseerd in intellectuele eigendomsrechten. Van het indienen van patenten tot het registreren en beschermen van merken, modellen en andere rechten.

Na een studie moderne talen (Engels-Nederlands-Duits) begon Jean-Marc zijn professionele carrière in maart 1998 bij het IE-bedrijf Kirkpatrick als octrooi-paralegal. Met 25 jaar expertise in octrooiprocedures, beheert hij nu octrooiportfolio’s en octrooiprocedures (BE, NL, LU, EP, FR & PCT) binnen een team van 5 paralegals. Hij hielp meer dan 12 jaar bij de ontwikkeling van de Chinese markt en begon in april 2021 met het leren van de Chinese taal. Hij geeft ook opleiding aan nieuwe paralegals zonder ervaring binnen Kirkpatrick.

Link naar de BELAIPA statuten